Po dveh letih brez Ljubljanskega uličnega teka so se učenci naše šole, v soboto 22. oktobra 2022, ponovno udeležili Ljubljanskega maraton. Letošnji je bil že 26. po vrsti.

Vremenska napoved ni bila obetavna, a je na štart kljub temu prišlo 72 učencev naše šole. Ob začetku tekmovanja se je vreme nekako še držalo in prav nihče ni pustil, da bi ga kakšna kapljica zmotila pri njegovih tekaških podvigih. Proti koncu tekmovanja pa tekačem vreme ni prav nič več popuščalo. Lilo je kot iz škafa! Vendar je to našim tekmovalcem (in predvsem tekmovalkam) dalo le še dodatni zagon.

Tekmovanje se je pričelo s promocijskim tekom učencev 1. in 2. razreda na razdalji 600 metrov. Teka se je udeležilo 11 dečkov in 9 deklic naše šole. Vsi so imeli ogromno tekaško vnemo, saj tudi ciljna črta ni bila dovolj, da bi prenehali s tekom. Dečki in deklice so se odlično odrezali. Ponosni smo na njihovo prvo udeležbo na šolskem Ljubljanskem maratonu in jim želimo, da se nam v prihodnje spet pridružijo.

Nato so svojo tekaško pripravljenost preizkusili že malce bolj izkušeni učenci 3. do 5. razreda. Dečki in deklice so se podali na 1350 metrov dolgo tekaško progo po Ljubljanskih ulicah. Teka v tej kategoriji se je udeležilo 19 dečkov in 14 deklic naše šole. Iskreno povedano, so nas tudi starejši učenci in učenke navdušili s svojo tekaško kondicijo in predvsem hitrostjo, pa čeprav je bil tudi ta tek popolnoma netekmovalne narave. Nekateri učenci se bodo prihodnje leto lahko preizkusili še v isti kategoriji. Učenci 5. razredov pa so se letos poslovili od promocijskih tekov in se bodo v prihodnje lahko pomerili na tekmovalnem delu Ljubljanskega maratona.

V nadaljevanju sobotnega popoldneva so na vrsto prišli še učenci predmetne stopnje, ki so se pomerili na razdalji 1800 metrov v okviru šolskih tekov. V različnih starostnih kategorijah je našo šolo zastopalo 9 dečkov in 10 deklic. Večina tekačev je že do sedaj redno zastopala našo šolo na Ljubljanskem maratonu (nekateri prav vsako leto!). Vse novince pa smo z veseljem sprejeli v svoje vrste. Najštevilčnejši so bili predstavniki 9. razredov. Najuspešnejše pa naše punce! Nekatere so bile tako zelo hitre, da jih s fotografskim objektivom nismo uspeli ujeti niti na zmagovalnem odru.

V posebni razvrstitvi tekmovalk Ljubljanskih šol so se kar tri učenke naše šole povzpele na zmagovalni oder. Pri šestošolkah je drugo mesto osvojila Hana Gregorič (6. A). Lučka Fortuna je prav tako osvojila drugo mesto v kategoriji sedmošolk. Ajda Podgoršek iz 9. C pa je med vsemi devetošolkami osvojila prvo mesto.
Tudi vsi ostali tekači so v svojih kategorijah dosegli odlične rezultate in zadovoljili svoje tekaške ambicije. Izjemno smo ponosni na vsakega izmed vas. V danih razmerah pa ste se odrezali vrhunsko.

Vse uradne rezultate šolskih tekov si lahko pogledate na naslednji povezavi: https://www.timingljubljana.si/Rezultati.aspx. Nekaj foto-utrinkov pa v priloženi galeriji.

Za konec pa bi se učitelji Katarina Pavliha, Lucija Jelenc, Bogdan Šiler in Maruša Klopčič radi zahvalili tudi našemu »podpornemu moštvu«. Vam dragi starši, ki ste vaše otroke/naše učence pripeljali, jih spodbujali in nam učiteljem bili v ogromno podporo.

Verjamemo, da se prihodnje leto znova vidimo na Ljubljanskem tekaškem prazniku.

Zapisala: Maruša Klopčič

FOTOGALERIJA

PRISPEVEK

  • 1

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..